Манијаци ће упадати у женске тоалете тврдећи да су жене! Владан Глишић

Закон о родној равноправности је тоталитаран закон. Он предвиђа да повереник има обавезу да води своју евиденцију оних који су обележени као дискриминатори, да су тужени за дискриминацију и обележени, рекао је Владан Глишић председник Народне мреже гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.Код повереника нема брисања из евиденције, он има своју „црну књигу“ преко које ће моћи да лепе етикете цео живот. Он има обавезу да по дубини друштва има своје поверенике које ставља у сваки сегмент друштвеног живота. Који воде рачуна о родној равноправности. Значи ми добијамо закон који је апарат тоталитарне контроле и притиска. За разлику од закона о равноправности полова – казао је Глишић.
По његовим речим, све то подсећа на чувени комунистички кључ при запошљавању, када мора рецимо Албанац да се доведе, иако нема никакве квалификације, али мора Албанац.

Добићемо друштво у којем ће неспособни напредовати по кључу. Поред партијског запошљавања и свег тог лудила, гледаће се и по кључу родне равноправности – упозорио је он.
Он је рекао да није нормално да председник Србије прича о људским ћевапима.

То ни у једној земљи није нормално. То се нигде не ради. Мислим да и председник Србије у неком другом духовно душевном стању би се друкчије понашао. Али ето, деси му се да се опусти па да направи такав скандал. Није нормално да се он за све пита. Није нормално да елаборат председника Владе не подноси председник владе, него председник Србије. Није нормално да он објашњава судске поступке – набраја Глишић.
Како је рекао, грађани Србије више не реагују на корупцију, а бирачи је подразумевају као нормалну ствар.

То је чувена прича: „Нека краде, ал нек и нама даде“, то је тај Титов модел – приметио је он.
Према његовим речима, изградња инфраструктуре, пруга и путева је „сјајна ствар“, нешто што нам је потребно, „а те паре се налазе задуживањем“.

Али кад погледате у Европи и целом свету да се сви задужују. Ако је то атмосфера у целом свету, онда ова власт каже, па добро, онда се и ми задужујемо. И шта онда радимо са тим парама? Наравно, лавовски део иде за њихове људе, за њихову паралелну структуру финансирања сивих токова и корупције и свега другог, а одређени део стварно иде у те путеве и пруге и људима који раде. И све кад погледате, то је тај Титов модел, где задужујемо земљу, живимо више него што су нам стварне могућности, али у суштини корумпирамо цело друштво – навео је Глишић.
Он примећује да уз то „иде и култ личности“ и „једна масовна партија која је ушла у сваку пору друштва и хоће још“. Такође, наводи да уз то иде опозиција „сведена на ниво кружока и дисидентских кругова“, те и „једна масивна и лицемерна подршка Запада, као што су и Тита подржавали“.
Глишић је говорио о томе како нас бриселска бирократија уз помоћ увозничког лобија приморава да доносимо неке законе и пре него што треба, „јер то одговара увозничком лобију“.

Па нас доводе да ми донесемо законе по којима ћемо да изједначимо акцизе за алкохолна пића, па да дођемо до тога да ракија буде скупља од вискија или вотке. Јер ракија се прави од воћа, а оно је много скупље од јечма, или кромпира, или од чега се већ праве друга пића. И кад изједначите акцизе, ракију не можете више држати у привилегованом статусу. А то је наш бренд – упозорава Глишић.
Он каже да постоји начин и да усвојимо такве законе, али и да заштитимо своје интересе тако што ћемо да у закон унесемо заштитну клаузулу.

И то је мој предлог. Само један члан у сваком таквом закону, као што је Закон о акцизама, као што су Чомићкини закони, а то је да – овај закон ступа на снагу даном уласка Србије у пуноправно чланство ЕУ. И то би био последњи члан. И све ћемо законе усвојити, али онога дана кад постанемо чланица ЕУ, што не верујем да ће се десити, пустићимо закон на правну снагу – предлаже лидер Народне мреже.
Он је казао да збрињавање припадника служби безбедности јефтиним становима може да указује да нас не чекају најмирнија времена на Балкану.

У том смислу потребно је улагати у војску и у људске ресурсе. Војни кадар нам је прилично стар, и чак и они напуштају, и власт то зна, па може да рачуна: хајде да им решим стамбено питање, то ми је можда и јефтиније него да им повећавам плату – наводи Глишић, рекавши да у некој наредној фази можда ти јефтини станови постану доступни и за све грађане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *