Руско ирански савез није безуслован, у Сирији су сукобили интересе! Србољуб Пеовић

Од почетка пандемије према званичним подацима у Србији је око 20 миграната оболело од ковида -19 тврди Србољуб Пеовић, истраживач Института за европске студије. Он сматра да је њихова изолованост у прихватним центрима главни разлог малог броја оболелих међу том популацијом.

Пеовић је у емисији Хелм Каста одбацио поједине стереотипе па и теорије завере везане за мигранте објашњавајући механизам њиховог поласка на пут ЕУ који најчеће почиње задуживањем код локалних зеленаша у земљи порекла где као гаранцију у залог дају сопствену породицу Он је објаснио зашто сви мигранти носе банкарске картице и да ли сви имају исти тип телефона.

Он каже да .је број оних који су затражили азил у Србији мањи од троцифреног и одбацио теорије да постоје споразуми по којима се планира насељавање милиона миграната на тлу Србије.

У првом делу емисије који је објављен на Јутјубу Пеовић анализира стање на Блиском Истоку, сукобљавањау руских, кинеских и америчких интереса у региону, као и тежњама кључних регионалних сила попут Ирана, Турске и Египта.