Трагови историје – Овако је изгледао српски срењни век? Миодраг Симовић

Атрополог Миодраг Симовић у емисији „Трагови историје“ говори о лагумима испод Београда, римском утврђењу Жрнов, подавалским топонимима који имају везу са словенском митологијом . У емисији ће те сазнати о „Јонином саркофагу“, првом ранохришћанском предмету који се налази у Београду. Саговник објашњава како су Срби на граници истока и запада примали утицај и Византије и Франчке државе.

Атрополог Симовић говори о настанку слављења слава код Срба, доминацији ћирилице над глагољицом , о „диптиху“ монахиње Јефимије који је стигао са Свете Горе. Занимљива су казивања госта о српким грбовима, заставама, како су се облачили на српском двору, а како обични грађани, свиларству , ковању новца. На крају емисије господин Симовић говори од последњој српској средњевековој деспотовини у Срему.

52 thoughts on “Трагови историје – Овако је изгледао српски срењни век? Миодраг Симовић

  1. I wantеd to follow up and allow you to know hoԝ really I loved discovering your site today.I might consider it the honor best places to traveⅼ as а coupⅼe in tһe world (Kay) do things at my place of work and be able to use the tips provideⅾ on your websitе and also be involved in visitors’ reviews like this. Should a position associated with gᥙest article wгiter become offered at your end, remembeг to let me know.Fаntastic websіte. A ⅼot of useful informatіon here.I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious.And of course, thanks on your effort!my web site honeymoon planning tips

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *