Београд за почетнике | Богдан Тирнанић Тирке | Аудио Књига Сабране приче – Први део

Београд за почетнике је, сигурно, био први књижевни бедекер о нашем граду, водич који су сви радо читали, и људи рођени у њему, и они који су се случајно ту затекли. У само тридесет и једном поглављу, са много љубави, осликан је мурал који је представио овај град. Од доласка, шетње улицама, преко прича о биоскопима (који данас не постоје), до стрипова, људи, књига, кафана и значајних места. Не можемо вратити време ни људе, али можемо променити свој свет. Београд за почетнике је водич кроз град кога можда више нема, али какав можемо поново да створимо, иако без оног несталог дела који се можда више никада неће вратити, а који постоји у нама, а не у свету око нас.
У свом бедекеру кроз носталгију Богдан Тирнанић се бави нашим универзитетима, стилом живота, Циганима, Бебом Лончар, емоционалном кугом која влада у Београду, Зидовима који говоре, Језом у ноћи и свима онима које смо чекали… и описује како смо их чекали. Такође, пише и о историји филма на Чубури, Краљу Ибију и краљици Викторији и свима нама, пропуштеним шансама, изгубљеним љубавима у најлепшем граду на свету…

56 thoughts on “Београд за почетнике | Богдан Тирнанић Тирке | Аудио Књига Сабране приче – Први део

  1. Can I simply say what a comfort to uncover somebody who really knows what they’re talking about on the internet. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More and more people need to look at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular since you certainly possess the gift.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *