ОБРАЧУН – КО ОД ИСТОРИЧАРА РАДИ ЗА УДБУ? Аутохтонисти против митомана и „бечлија“ (ВИДЕО)

У разговору са Миодрагом Мишком Станковићем за тв ХелмKаст Миодраг Милановић одговара на кључно питање зашто се у Србији, за разлику од свих европских земаља, не учи национална тј. аутохтонистичка историографија.

С једне стране су „критични“ историографи, припадници Бечко-берлинске школе а са друге стране митомани, намножени у свим новоствореним земљама бивше Југославије.

Званична историографија врши замену теза и у обрачуну са аутохтонистима проглашавајући их митоманима.

Милановић на низу примера доказује да нема говора о томе да аутохтонисти не користе у свом раду разноврсне писане изворе односно да национална историографија није критична. Напротив!

Kоме не одговара изучавање националне историје и да ли иза тога стоје политички интереси у бити антисрпских друштвених групација и зашто су књиге водећи српских аутохтониста гурнуте у запећак а на њихово место доведени митомани разних провенијенција уз велику медијску подршку.

Kоме требају барон минхаузенске приче о српској прошлости?

Испоставља се, стручњаци који се баве националном историјом своје противнике имају и у Бечко-берлинској агентури и митоманима.

Неко би рекао да на делу имамо прави пример теорије завере : с једне стране се аутохтонисти проглашавају митоманима а са друге се митомани желе сврстати међу аутохтонисте. Циљ је заједнички – Србији и Србима не треба национална историја.

Извор: ХелмКаст

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *