Александар Раковић: Шта ово значи Кривокапићу, какви су то људи, то је безобразлук ноторни! (ВИДЕО)

Историчар Александар Раковић каже да је премјер Здравко Кривокапић отео победу Србима у Црној Гори и преварио оне који су га подржали и поставили за носиоца победничке листе на изборима. Раковић каже да је Кривокапић одмах након избора прекинуо контакт са људима из Србије који су га подржавали, а колико му је познато више нема комуникацију ни са владиком Јоаникијем.

Раковић каже да су очекивања Срба изиграна и да измена Закона о слободи вероипсовести није довољан помак да би они били задовољни, и да је повлачење признања Косова и Метохије нешто што је обећано пре избора, да се српски симболи и даље забрањују у Црној Гори, држављани Србије хапсе и протерују, а да српски амбасадор и даље није добродошао у Подгорицу.

– Ми смо Кривокапића фактички донели на то место… Шта то значи, какви су то људи, на шта то личи бре, то је један безобразлук ноторни – каже Раковић.

Упркос овим дешавањима, Раковић тврди да ће српске снаге однети убедљиву победу у Никшићу и показати сву снагу. Он каже да ће то бити додатни ударац ДПС и Милу Ђукановићу, а да ће након тих избора морати да се преговара о реконструкцији Владе Црне Горе и давању Срба утицаја какав су заслужили на изборима.

Раковић отворено говори о улози Даке Давидовића о дешавањима у Црној Гори, избору патријарха СПЦ али и потезиам Александра Вучића око Косова и Метохије.