Трују нас ГМО храном, сељацима не плаћају субвенције, будућност Србије неизвесна!

Тровоање српског села ГМО производима почело је у време Иване Дулић Марковић, тврди Председник скупштинског одбора за пољоприврду Марјан Ристичевић. Професро Београдског униврезитета др. Миладин Шеварлић, каже да према његовим проценама данас свеке године соја сеје на око 5000 хектара у Србији. Све ово је речено у емисији: „ТЕМА К9“ која се емитује на новосадској телевизији Канал 9. Шеварлић је током емисије истакао и да је ГМО храна опасна по здравље људи, истакао је и да постоји научно истраживање које је то и доказало.

Он је током емисије замерио Влади Србије што се субвенције пољоприврдницима често не исплаћују. Он је прочитао и поруку једног пољоприврдника који га је обавестио да је одбијен и то зато што је администрација Министарства пољоприврде погрешно протумачила његов јасно написан захтев. Пољопривредник је у овом случају пријавио да гаји овце, и тражио је субвенцију за овце, а одбијен је са образложењем да нема право на субвенцију за краве.

Човек је у поруци коју је Шеварлић прочитао истакао и да се у Министарству пољоприврде нико данима није јављао на телефон када су покушали да се њима разгорају.

Ристичевић је током емисије рекао да сељаци недовољно користе средства која им је Европска унија ставила на располагање.

-Знате ли колико је захтева поднето за средства за српске фарме из Ипард фондова? Само седам, рекао је Риситчевић истичући да је по том основу ЕУ на располагање ставлиа 175 милиона евра српским пољоприврдницма, али да су они искористили само 15 милиона.

Питање зашто држава не напише пројекте нашим сељацима и зашто их боље не едукује, остало је без одгоора. Ристичевић је изјавио да њему и не дозвољавју да се појавао на РТС, а да би он то тамо испричао када би имао прилику.

На основу свега што је речено у емисији, поставаља се и питање да ли држава прижељкује банкрот српског сељака и зашто промет ГМО производа није у потпуности забрањен.

53 thoughts on “Трују нас ГМО храном, сељацима не плаћају субвенције, будућност Србије неизвесна!

  1. If you ve been diagnosed with DCIS and are considering double mastectomy to reduce future risk, here are some things to consider buying cialis online safe As shown in Figure 3C, Nar significantly inhibited IL 6 induced STAT3 driven luciferase activities dose dependently

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *