Вучић нам прича бајке! У делу Београда не важе закони Србије! Родољуб Шабић

Најниже цене станова у Београду на води су застрашујуће високе! Просечан грађанин Србије треба да ради пет месеци да заради само за један квадрат тог најјефтинијег стана. И занимљиво, станови се продају по научно фантастичним ценама, а нема добити!, рекао је некадашњи Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић гостујући у емисији реч продукције Хелмкаст.

– Цео концепт Београда на води тешко је довести у везу са правним поретком. Није формално проглашена екстериторијалност, али ако је речено: не важи овај, овај, овај закон, на територији дела града Београда, онда је суштински то тако. Држава је потрошила десетине милиона евра, за експропријацију зграда Искре, Симпа, и других, да би се то дало Београду на води и онда је то порушено, и сада је ту рупа. Исто хотел Бристол који је био у власништву војске. Немате пример ни у једној земљи да се војни објекат одузима од војске и даје приватној компанији – огорчен је Шабић. 

Он је говорио да је имао увид у уговор о Београду на води, али да постоји проблем што верзија на српском није званична, а осетно је краћа од верзије на енглеском језику.

О тајности овог и многих других уговора, који се правдају забраном страног партнера, каже да страни партнер не може да забрани приступ информацијама од јавног значаја.

– Може да тражи шта хоће, али ако тражи да буде тајан уговор, наша власт не би смела да закључи такав уговор. Они су дужни да страном партнеру саопште да Србија има Закон о приступу информацијама од јавног значаја и да тај закон даје права грађанима, медијима, и да та права не могу да се суспендују уговором са страним партнером – казао је Шабић.

Он је навео да нигде на свету не можете да комерцијалним уговором искључите примену закона.

– Замислите цена споменика је тајна. То је карикатура, нонсенс, то је потпуно недопустиво. Сама прича да не да страни партнер је потпуно апсурдна. У вези споменика неке ваше колеге су питале царину да им саопшти износ царине за делове споменика који су увезени. И царина има да. И онда на основу тог износа израчунате да је споменик плаћен скоро десет милиона евра само за исечене делове споменика. Ту нема рада вајара, ту нема цене рада руских радника, транспорта, и још гомиле ставки. Сама та цифра од десет милиона евра, па то је велика ковид болница – наглашава саговорник Хелмкаста.

Он каже да је након свега градска власт опет ушла у директне преговоре са тим руским вајаром, да украси линијски парк уз Дунав неким својим скулптурама.

– А цена опет тајна – истиче Шабић.

Он је осудио то што ће Телеком дати 600 милиона евра за пренос Премијер лиге, а „за три године смо на пензијама уштедели 650 милиона евра“, што је приближан износ.

– Немачка, Аустрија и Швацјсарска заједно плаћају четири пута мањи износ, а ради се о регији са пуно становника – указао је Шабић.

На питање зашто власт поново бира Загорку Доловац за Републичког тужиоца, која је рецидив претходне власти, ако се стално жале како ништа не могу да ураде јер су наследили правосуђе од „жутих“, одговорио је да је ова власт била у прилици да промени све шефове тужилаштва у овој земљи.

– Да кукају како су нешто наследили од претходне власти је апсолутно бесмислено. У Уставном суду имамо најмање специјалиста за уставно право. Тамо је више кривичара, људи са полицијске академије и из Агенције за борбу против корупције, која се није прославила својим радом, него професора или других стручњака за уставно право – нагласио је он.

Говорећи о разговору Вучића и Малог у којем му министар финансија обећава девет милиона евра из буџета, иако не зна о чему се ради, Шабић је рекао да је „потпуно неозбиљно, и неодговорно са таквом неодољивом лакоћом рећи, `да, имам девет милиона`“.

– Ако би било реализовано, постоајли би оснбови сумње за кривично дело. То је та фдантастична лакоћа решавања пронблема. Вучић је склон театралним потезима у политичким наступима, и чуо сам да је реч о једној режираној представи са све апалузом на крају – навео је Шабић.

Он је испричао и причу о томе како је поступио Лазар Пачу, некадашњи министар финансија, када му је краљ Петар тражио унапред апанаже, због удаје кћери, што би он у наредном периоду враћао. Начин на који је Лазар Пачу одговорио краљу заиста вреди послушати, а шта је тачно рекао, можете чути у емисији.

Шабић је казао и да је члан Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић дан пред смрт „испраћена увредама од председника Републике“.

– Она је била један доследан, искрен, честит борац против корупције. Два дана раније сам се видео с њом, хтела је да причамо о Рио Тинту, занимали су је неки ставови и информације, била је јако добро расположена, па је онда гоостовала на Н1. И онда сам сутрадан радио извештај за њу, и само сам у једном прочитао вест да је преминула – казао је Шабић.

Он је истакао и да је Рио Тинто је моћна и богата компанија.

– Звучи бајковито да ћемо преко посла са РИО Тинтом стићи до производња аутомобила са литијумским батеријама. То је 19 милијарди, то је два буџета Србије, личи на бајку – закључио је Шабић.

129 thoughts on “Вучић нам прича бајке! У делу Београда не важе закони Србије! Родољуб Шабић

 1. Palette Builder SHOP NOW▸ Register now with KIKO MILANO to receive all the news about the latest products and exclusive promotions! Enjoy $5 off on your first online order when you spend at least $20! We believe that local businesses are an integral part of a neighborhood’s character and vital part of the greater economy. Enter a location to find the closest CHANEL stores Strengthens skin’s moisture barrier, while refining pores. ROSE PREMIER COLLECTION Take all the guesswork out of contouring. Find an individualized beauty beat perfect for every day or any occasion with our live feed of makeup looks. 20% OFF PALETTES + A FREE GIFT | USE CODE: PIGMENT | FREE SHIPPING ON ORDERS $25+ By clicking “CONTINUE WITH FACEBOOK”, I agree to the Bobbi Brown Terms and Conditions and Privacy Policy.
  https://bichuin.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=68870
  > Use the spoolie brush to comb eyebrows into desired shape. Our Pharmacy is closed for lunch daily 1:30-2:00 pm For external use only. Discontinue use if signs of irritation appear. Keep out of reach of children. Why we love: HairBrunette, Straight, Fine If you were looking at these swatches, you’d think that there were two shades of pencil but it’s just one which is really strange. When I do small, gentle strokes with the pencil the colour is a cooler toned dark brown but when I press the pencil harder the colour becomes a lot warmer. I have no idea what kind of sorcery is going on with this brow pencil, but I guess it’s handy if you like to change up the tone of your eyebrows. We will send you an email to reset your password. Free shipping over $35. Earn 10% back in points.

 2. A good skincare routine doesn’t need to be complicated! For a skincare routine that will leave your skin looking and feeling its healthiest, try the Fenty Skin Start’r Set. This simple 3-step skincare routine by Rihanna comes with 3 essential products and retails for just $40. Give it to me quick: -98% agree it thoroughly cleanses & refreshes skin This clinically proven three-step regimen is oil-free, noncomedogenic, and designed to work better together to visibly brighten, target pores and dark spots, and hydrate and protect skin. These travel-size minis are a perfect way to try or travel with the Fenty Skin Start’rs. SHARE YOUR PHOTOS HERE OR TAG #FENTYSKIN AND @FENTYSKIN ON YOUR INSTA POST FOR A CHANCE TO BE FEATURED ABOVE! Shop The Best Beauty, Skincare and Makeup products here in kenya. We are THE destination for the very best in makeup, skincare and more from classic and emerging brands.
  http://www.showing.or.kr/gb/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=5146
  What it is: ILIA’s Limitless Lash Mascara is an award-winning clean mascara that goes above and beyond the expectations of any natural mascara. Buildable and flake-resistant, Limitless Lash Mascara lengthens, lifts, and separates with just the right amount of volume. Food Allergy research and development My Favorite Mascara! No. This product is not vegetarian as it lists 1 ingredient that derives from meat or fish and 5 ingredients could could derive from meat or fish depending on the source. We recommend contacting the manufacturer directly to confirm. Yellow Iron Oxide is the super common inorganic (as in no carbon atom in the molecule) pigment that gives the yellow tones in your foundation. Blended with red and black iron oxides, it is essential in all “flesh-toned” makeup products. 

 3. Manage and switch between multiple accounts quickly. Vous cherchez des jeux Poki en français? We also took a look and played with a few Frozen and Elsa inspired games together.  Baby Girl joined us because she loves Egg Surprise videos. We found her a game that allowed her to “help” make hollow chocolate eggs with Elsa. Now she thinks she is ready to make real chocolate eggs since she did so great on the game! We also have a wide variety of genres to choose from including puzzle games, action games, strategy games, and more! So what are you waiting for? Start playing today and see how far you can go! We also have a wide variety of genres to choose from including puzzle games, action games, strategy games, and more! So what are you waiting for? Start playing today and see how far you can go!
  https://israelryxc933647.blogzag.com/61792515/online-browser-multiplayer-games-with-friends
  Pretty much all of the Telltale games follow a similar formula. Most of the games revolve around you making certain choices, usually through a dialogue. The next game on our list of the best Xbox puzzle games is The Walking Dead Series by Telltale. Throughout, the fourth wall isn’t so much broken as battered while you think outside the box to solve puzzles that wouldn’t make sense in any other game. Sorry, not game, because there is no game. Ahem. Meticulously dismantle junk spaceships in Hardspace: Shipbreaker, a puzzle game that’s part salvage simulator and part sci-fi parable. Armed with nothing more than a simple tool and a tether, you’re tasked with taking apart vessels that have an alarming propensity to blow you straight to space if you cut the wrong wire. For all that, it’s a strangely relaxing experience, as you figure out the best way to strip valuable materials while working against your poor tools and low oxygen levels. Like bomb disposal, but beautiful.

 4. Следующее бьюти-средство из 10ки лучших — «Bourjois Mascara Volume Glamour» с полностью натуральным составом. Тушь позволяет придавать кончикам ресниц симпатичные изгибы, прокрашивать каждый волосок и предотвратить склеивание. Стоимость ее 400-600 рублей. Внимание! Актуальный рейтинг 2023 года лучших тушей для объема и удлинения ресниц находится здесь. Пишите 1 отзыв в день: хороший, качественный, интересный, с юмором, делитесь не общими понятиями, а собственными наблюдениями!  Продуйте писать о том, что для вас сложно. Идеальный вариант для прямых, коротеньких и негусто растущих ресниц. Наносить тушь нужно с помощью гибкой щеточки с силиконовой основой, которая увеличит длину, подкрутит все волоски без эффекта склеивания. Держится весь день, не оставляя после себя следов. Это водостойкая основа, которая подойдет для ежедневного мейк-апа. Внимание! Актуальный рейтинг 2023 года лучших тушей для объема и удлинения ресниц находится здесь.
  https://likeitisonline.com/community/account/2107cv7702ccclx/
  Не так давно я уже опубликовала отзыв о шампуне для волос 3D объём. Теперь хочу подробнее рассказать про бальзам для волос из этой же серии. Хочу сказать, что в паре эти средства работают просто великолепно. На сайте не принимается оплата забронированного товара «online» и не осуществляется доставка товара, так как на настоящем сайте не осуществляется розничная торговля лекарственными препаратами для медицинского применения дистанционным способом на основании разрешения, предусмотренного Постановлением Правительства РФ от 16.05.2020 N 697. Тушь представлена в богатой палитре оттенков — легко подобрать для любого цветотипа. Хорошо питает волосы. Кончики более живые. И это при том что я часто использую фен и утюжок! Волосы остаются чистыми, без эффекта жирности. Объем средства большой, хватит надолго, очень приятный, лёгкий, ненавязчивый аромат.

 5. Gambling machines for sale can be found at various auction sites, in-person or online, private parties, and wholesale websites. Several factors can affect the price of a used gambling machine, including its condition, type, demand, age, location, and the seller’s reputation. With this in mind, newer devices, popular styles, and reputable sellers may fetch higher prices. As we mentioned earlier, casinos and game developers aren’t forced to release the payout percentages for specific games, but they still publish some valuable information on slots. First, most states set a minimum and maximum payout percentage that casinos must follow. Second, they release average payout percentages that include all the casino’s gambling machines. By using these numbers, we can get a general idea which of states have the loosest slots and the highest RTP.
  http://m.kidapple.net/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=5751
  There are plenty of bonus rounds in the Lucky Larry’s Lobstermania online slot. Let’s begin by looking at the bonus picker feature. Welcome offer: 450% up to C$9,000 + 325 Free Spins Gambling in the demo mode provides the opportunity to activate five reels after the bet with virtual chips received as a gift from the club. It will show you all its advantages and reveal the secrets of big wins. You will learn the rules and evaluate your chances of winning. Also, the Free Play machine will allow you to pass the time in a fun and carefree way without thinking about money. In the future, the experience gained during this free mode will certainly bring you benefits when playing for real money. Try the all new Lobstermania slot at Ladbrokes. It’s a 5 reeler with a Buoy Bonus round where you haul up lobster pots with big cash prizes. £10 free at Sky Vegas. Try the demo with the B52s soundtrack!…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *