Вучић има задатак од Немаца да Републици Српској уради ово ! Цвијетин Миливојевић

– Приметио сам да Вучић има задатак, пре свега од Ангеле Меркел да убеди Милорада Додика да призна Кристијана Шмита за новог високог представника за БиХ, иако не може Додик да призна неког кога нису признале две чланице Савета безбедности. Њега је именовало једно ад хок тело које нема никакав легитимитет и то није потврђено у Савету безбедности. Према томе, господин Шмит није нови Високи представник у БиХ, Република Српска нема са њим званичну комуникацију, али господин Вучић има – изјавио је политички аналитичар Цвијетин Миливојевић гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Он је казао да су судије Уставног суда у БиХ по двојица из редова Бошњака, Срба и Хрвата и три странца.
– Сада имате ситуацију да најновији члан Уставног суда долази из Албаније. Замислите колико ће он да буде неутралан у читавој тој причи. Иначе, увек два Бошњака и три странца, којих је пет, прегласавају Србе и Хрвате у Уставном суду којих је четири – објашњава аналитичар.

Говорећи о Косову и Метохији, он је нагласио да се у Бриселском споразуму ни на једном месту не помиње Србија.
– Тај споразум су потписали Александар Вучић и Ивица Дачић. То је суштина приче. Све што ми гледамо, ово пузајуће одустајање од Косова, то је последица овог споразума – закључује Миливојевић.

Према његовим речима, Ивица Дачић може да спаси душу „ако учини оно што су пропустили четворо председника Скупштине Србије“.
– Нажалост по садашњу власт, у време „жутог предузећа“ што би рекао Вучић, председници Народне скупштине Републике Србије су расписивали изборе и на територији Косова и Метохије. Од доласка на власт напредњака и социјалиста, председници Скупштине упорно то одбијају. Небојша Стефановић, Славица Ђукић-Дејановић, Маја Гојковић и ево га сада Ивица Дачић, одбили су да распишу изборе макар у оним општинама где Срба још има – указао је саговорник Хелмкаста.

Миливојевић је подсетио на Крстимира Пантића који је победио на изборима у Северној Митровици.
– Он је одбио да потпише заклетву независном Косову и повукао се са места градоначелника. Он је једини поштен човек. Од тада сви ови што се зову Српска листа, то чине, и де факто и де јуре признају Косово као независну државу – открио је аналитичар.

Миливојевић је говорио о предстојећим изборима и најавама одређених могућих противкандата Вучићу попут Дејана Бодироге и других, затим промене Устава Србије, становима Синише Малог, те којим аудио снимком Вучић држи Дачића у шаци. Рекао је како председник Србије жели да постане нови Тито, каквом паравојском командује, а упоредио је и његове предизборне пароле са онима Адолфа Хитлера и његове национал-социјалистичке партије. У емисији је речено и зашто опозиција не учествује у изборима за месне заједнице, а било је речи о Јовањици, судбини Небојше Стефановића и Дијане Хркаловић.

37 thoughts on “Вучић има задатак од Немаца да Републици Српској уради ово ! Цвијетин Миливојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *