Веља Невоља је кршио и ломио све по стадиону који су викали „Вучићу педеру“

Тешко ми пада израелско признање Косова, а тајминг хапшења ове криминалне групе је изабран баш дан након тога, јер ништа није случајно. Имамо председника коме апсолутно ништа не може да се верује. Када нешто ради, нешто каже, то служи да се покрије нека друга ствар, рекао је Данко Васовић публициста и новинар који је својевремено разоткрио ратног злочинца Курта Валдхајма, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Он је казао по питању израелског признања да му тешко пада тај ударац, „јер Срби и Јевреји су блиски по патњи, по жртви,  и повезују нас и Јасеновац и холокауст.

– Управо сада се дошло до реализације Вашингтонског споразума, и то се десило сада, истовремено, и те две ствари су коинцидиране. Израел је историјски, па и библијски везан са нама, сећамо се да је Бењамин Нетањаху говорио о хиљадама година пријатељства са Србима при тој посети Вучића – подсетио је Васовић.

Како је навео, ово признање нам говори да је у америчким плановима независност Косова дугорочно решење. 

– Вучић нема сателитску антену, он није државник, нема урођени дар ни инстинкт, прво је играо на Хилари Клинтон, па је добио Трамп, а онда сад на Трампа и опет је погрешио. Он је дао Газиводе, па ти си онда дао све! То је важније од признања, ирелевантно је да ли ће доћи до признања. Они су стекли енергетску независност, и спојили се са Албанијом – констатује саговооник Хелмкаста.

На питање новинара да ли је Вучић тиме створио Велику Албанију, одговорио је да је то апсолутно тачно.

Оцењујући дешавања у Србији и ситуацију око хапшења навијачке криминалне групе, казао је да “ово превазилази све“.

– Ово није ни научна фантастика, ово је стање Содоме и Гоморе. Има група од 16-17 људи, која на Партизановом стадиону имала своју базу, свој штек. Сада се помињу Вељина поља смрти, а та група је постојала и раније. Вељи Невољи су биле одрешене руке, он је имао полицијску значку, он је могао да пресретне, да хапси, то је најлојалнији човек режима, није он пао с Марса. Нико неће да прича што је ова група била са министром Стефановићем и Дијаном Хркаловић. Лично Веља Невоља је кршио и ломио све по стадиону који су викали „Вучићу педеру“ – наглашава новинар.

Васовић истиче да су „најгори преузели све“.

– У свим сферама друштва је тако, млади људи беже из Србије, јер нема везе ни факултет ни знање, ни спрема, само је важно да ли имаш чланску карту СНС и доказујеш се оданошћу и степеном своје способности за криминал – казао је Васовић.

Говорећи о филму „Дара из Јасеновца“, рекао је да му је драго „да неко прговори за мртве“ и да се прича о Јасеновцу.

– Треба да се испоштују људска права мртвих, тај њихов вапај, који се никад није чуо, прво због братства и јединства, а онда због договора Вучића  и његовог предлога хрватској председници – казао је Васовић.

Он је објаснио да му као режисеру документарног филма о Јасеновцу, РТС никад није приказао филм иако је имао уговор са њима са 12 потписа.  

– Вучић је незапамћени велеиздајник, он тајно преговара са хрватском председницом, и предлаже – нећу вас дирати за Јасеновац и НДХ, а ви мене немојте за Сребреницу и „великосрбијанску агресију“. Дакле, лични циљ. И за то ја схватам зашто не вреди 12 потписа РТС и зашто не може мој филм да буде приказан на РТС-у – открива Васовић.