УЛОГ ЈЕ ЦЕЛА РУСИЈА: Руси су ово схватили неозбиљно, једини излаз им је пад Кијева!

Прича о ангажовању 150.000 руских војника, не рачунајући снаге Донбаса, не пије воду. То просто није било тачно. Заправо, говори се о цифрама од 80.000 регуларне руске војске, изјавио је војни коментатор Андреј Ћирић, гостујући у емисији Реч на јутјуб каналу Резервни положај.

– Има прича, не могу да тврдим је ли истинита или није, да су Руси уговорце који су потписали краткорочне уговоре од три до шест месеци да учествују у операцији, преко лета пуштали кућама. Анегдотски знам да су неке јединице вратили у своје базе у Русији. Такође и да су неке пуштали преко лета на одмор, да су летовали – набројао је Ћирић шокантне податке о специјалној операцији, закључивши да то све указује на „један доста лежеран однос вођења рата од стране Руса“.

– Кад дођете до тога да није 150.000, већ 70-80.000 војника, онда не изненађује такав ефекат на фронту. То се видело на харковском фронту, где се види да они нису имали једну једину бригаду у оперативној резерви да спречи тај продор. Да су имали 3-5.000 људи у дубини то се не би десило – указао је он.

Ћирић је навео да је Зеленски свестан да Украјина потпуно зависи од Запада да би уопште функционисала, „не само војнички, већ и цивилно“.

– Они су потпуно зависни од „стипендија“ које добијају од Запада. Украјинска привреда више не псотоји, однекуд морају да се исплажују плате и пензије, а инфлација дивља. То се све некако држи под контролом, али неће моћи дуго. И зато потпуно зависе од патроната Зпада , и за обуку и оружје, али и за исплату палта и пензија. Да бисте то обезбедили, морате стално да се доказујете. Украјинци су свикнути да трпе веће губитке. Рецимо код Павловке су Руси изгубили 70 људи, што је за њих велики губитак, а Украјинци на дневном нивоу губе десет пута толико – указао је Ћирић.
Како је рекао, верује да је руска мобилизација 300.000 људи само прва, и да ће их бити још.

– Улог у овом сукобу није Украјина, већ цела Русија. Интерес Запада јесте разбијање и фрагментирање Русије по моделу Југославије. И тога треба да буде свестан сваки Рус, кад се бори, да зна се бори против тога – упозорио је он.
Ћирић је говорио о учешћу Пољака у украјинским јединицама, а такође је похвалио дејство приватне руске Вагнер групе, рекавши да они одлично испуњавају борбене задатке.

Због демонетизације канала Хелмкаст, запратите канал Резервни положај само једним кликом на линк ОВДЕ.