ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО!

У украјинским редовима бори се неких 1.400 до 1.500 Пољака, добровољаца. Пољаци и не крију да желе Калињинград, бивши пруски Кенигсберг, родно место Емануела Канта, и тај град они желе да припоје својој држави. Њихови пензионисани генерали су отворено позивали да се крене у освајање и да је Русија управо на коленима, рекао је војни коментатор Андреј Млакар приликом гостовања у емисији Реч Јутјуб канала Резервни положај.

– Пољаци су русофобни и имају жељу да буду чувари католицизма, и да чувају Европу од „повампирених“ Руса – казао је он.

Млакар је истакао да Пољаци такође желе и западни део Украјине, а да ће ту своју жељу и остварити.

Украјинска нација је настала од западне Украјине, али то је био некада део аустроугарске Галиције и то је остала прича да Пољаци сматрају тај део Украјине својим – подсетио је Млакар.
Он је навео да је након повлачења руске војске из Херсона, одакле се сада повлаче и Украјинци, „седамдесет посто Херсонске области и даље у руским рукама“.

Те зоне које су Руси препустили, препуштали су без борби. Украјинци су ту умарширали јер тамо Руса није било. Бојазан да би Украјинци разнели брану у Новој Каховки била је велика, поплава би одсекла велике руске снаге. То би био већи ударац за Русе, да је заробљено 60.000 Руса, него то што су напсутили Херсон – оценио је Млакар.
По питању зиме, рекао је да су и Руси и Украјинци навикнути на јаке зиме, али да ће ту зиму осетити страни плаћеници.
Млакар је нагласио да руске снаге још увек не користе пуне капацитете, те да је гро снага на доскорашњим границама Украјине, из правца Русије и Белорусије.
Како је навео, кључна ће бити операција за Донбас, где су Украјинци укопани у бетонске бункере. Он је казао и да Руси спроводе тактику исцрпљивања, те да су Украјинци већ исцрпљени и „немају више снаге за офанзиву“.

Млакар је оценио и да би губитак овог рата за НАТО представљао тежак ударац, а према његовом мипшљењу рат ће потрајати све док Руси и Американци не седну за сто.

1 thought on “ПОЉСКА ХОЋЕ КАЛИЊИНГРАД: Украјинци немају више снаге, њихов пораз ће бити тежак ударац за НАТО!

  1. Повратни пинг: 3licenses

Comments are closed.