Ово је лудило – бране Црну Гору, а вичу окупаторски поздрав Вива веро Монтенегро! Милијана Балетић

Мило Ђукановић је једна свашточина. То се у Црној Гори каже за људе који образа немају, који су без части и морала, изјавила је новинар и некадашњи ратни репортер РТС-а Милијана Балетић, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Она је рекла да свако може да буде шта год хоће, али немају право да њој или било коме говоре да је тог истог порекла.

– Откуда вам право да мојим прецима, који су упокојени, и Његошу и Св. Петру Цетињском, и Св. Василију Острошком, откуд вам право да ви пребирате и претресате њихове свете кости да их ви препакујете, чистите и слажете под ваше „Вива веро Монтенегро“? А они живот дали да остану Срби, и оно што су били? То је тај безобразлук невиђени који се са Црном Гором сада дешава

Она је рекла да је поздрав „Вива веро Монтенегро“ окупаторски и на окупаторском језику.

– А то што је радио Мило и његова покварена пропаганда са државне телевизије, и још и сада то раде, то је увреда за здрав разум. То пас с маслом не би појео. Знате како је народ такве звао у Црној Гори? Звао их је гњидама. Народ је мислио да је гњида го*но од вашке. Он их чак не зове вашкама, него каже гњида, јер су сматрали да је то го*но од вашке – објаснила је она.  

Такође је рекла да они више не помињу Српску православну цркву већ кажу да је то црква Србије.

– Они иритирају својом безочношћу, просто би требало од њихових лажи и манипулација бранити тај несрећни, слуђени народ – поручила је Балетићева, а потом казала:

– Замислите ви, усред Подгорице вам се роди Немања, од којег је настала лоза Немањића и чији је син Свети Сава. И ви, уместо да се поносите, уздигнуте главе да станете пред Запад… Слушам у неким емисијама кажу: „Наше је Мирослављево јеванђеље“. Ма немој, ваше је Мирослављево јеванђеље, а није Мирослав, који је стриц Светог Саве? И Немања вам је био окупатор Црне Горе? Замислите ви тога лудила! – огорчена је новинарка.

Она је приметила да њима одговара да је црква на Цетињу цетињски, манастир Острог њихов, манастири Морача и Пива да су њихови, али им не одговоара да је то Српска православна црква.

– Не одговара им да је Св. Василије, слава му и милост, из Херцеговине, из Тврдоша – казала је.

Како је рекла, Србима се краде језик, „па нам краду веру, па нам краду историју, традицију, обичаје, познате личности, и српску вертикалу која је оставила трага у српској култури и науци“.

– И то присвајају, од тога праве идентитет, черупају оно што је наше, скраћују нас и отимају, говоре да то нама не припада него њима. Нас су ућуткивали, наметали нам кривицу, забрањивали да кажемо да смо жртве, сабијали нас у ћошкове. Уместо да су се покајали због злодела над нама, они су нас терали да ћутимо, и да се кајемо ако кажемо да смо жртве – истакла је Милијана Балетић, додавши да колико је проблем у нашем непријатељу и његовој патологији, толики је у нама самима.

– Ми праштамо, а да се нико није покајао, не истрајемо да злочинци буду кажњени. А кад злочинац то види, он види у томе нашу слабост – опоменула је она.

Балетићева је констатовала да је увек било тешко бити Србин, и да бити Србин – „то могу само они најбољи“.

Говорећи о повлачењу Американаца из Авганистана, и да ли ће се исто десити на Косову и Метохији, рекла је да постоји изрека „Свака сила за времена, а невоља иде редом“.

 – Ниједна окупација не може бити вечна. Као што су се повукли из Авганистана, тако ће се повући и са нашега светога Косова и Метохије. То није наша тек тако нека територија, то је наше свето место – истакла је.

У једном тренутку водитељ емисије је направио инцидент када је просуо чашу са водом по столу док је постављао једно питање и помињући једно добро познато име. О чему се ради, можете погледати на 53:45.

258 thoughts on “Ово је лудило – бране Црну Гору, а вичу окупаторски поздрав Вива веро Монтенегро! Милијана Балетић

  1. Congratulations on your incredible gift for writing! Your article is an engaging and enlightening read. Wishing you a New Year full of achievements and happiness!

  2. Rastreador de teléfono celular – Aplicación de rastreo oculta que registra la ubicación, SMS, audio de llamadas, WhatsApp, Facebook, fotos, cámaras, actividad de Internet. Lo mejor para el control parental y la supervisión de empleados. Rastrear Teléfono Celular Gratis – Programa de Monitoreo en Línea.

  3. Szpiegowskie telefonu – Ukryta aplikacja śledząca, która rejestruje lokalizację, SMS-y, dźwięk rozmów, WhatsApp, Facebook, zdjęcie, kamerę, aktywność w Internecie. Najlepsze do kontroli rodzicielskiej i monitorowania pracowników. Szpiegowskie Telefonu za Darmo – Oprogramowanie Monitorujące Online.

  4. King will have to prove it is not a one-hit wonder with “Candy Crush Saga” by delivering a series of money-making games, Hickey said. “We are very excited to work with the creators behind the spectacularly popular game Candy Crush Saga to design these custom, high quality socks. The socks will be exclusively designed, not simply branded, and will reflect the quality both King and Happy Socks are known for delivering,” said Mikael Soderlindh, CEO of Happy Socks. However, what goes around certainly comes around in the cutthroat market of mobile games. There are already plenty of similar “candy crushing” games available for iOS and Android. Games like Candy Frenzy, Candy Heroes Story, and Candy Smash are all clones of Candy Crush. There are also countless Chinese language candy crushing clones available for Android and iOS in China as well.
    https://www.tzportfolio.com/help/forum/profile/indiaagamess.html
    I’d recommend playing the game using names like One, Two, and Three. Upon starting a game, you will be presented with speech titles. For every title, enter One Two Three. This will count as a player name. After all titles are entered, pick one on each device. supported by 14 fans who also own “TALK Presentation 7” Beyond just listening to disabled individuals, Jackbox Games uses varying groups of players to playtest new games and accessible features. While the pandemic changed the overall process, namely through the inability to no longer invite them to the studio, disabled people are actively involved with ensuring the games are not only enjoyable, but also playable for their specific disability. Yet, playtesting may not always result in new ideas, especially since each game follows an annual release schedule.

  5. Заказал металлическую дверь недавно – отличное качество и повышенная безопасность для моего дома. Установка заняла совсем немного времени, а уровень шумоизоляции оказался гораздо выше, чем я предполагал. Внешний вид двери гармонично вписался в фасад здания. Советую к покупке!.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *