Милошевићев саветник: Руси су нам ’97. давали 48 авиона, четири С-300… Звонимир Трајковић

Борис Јељцин је у једном моменту 1997. године послао писмо Слободану Милошевићу, где му је понудио два ваздухопловна пука Мигова-29 и Сухоја-27. То је 48 авиона. Понудио је системе С-300, четири комада, системе Тор, Бук и нешто тенкова, али и систем за ометање ГПС комуникације, изјавио је Звонимир Трајковић, некадашњи саветник Слободана Милошевића, гостујући у емисији Реч продукције Хелм Kаст.

Како је рекао, Јељцин је навео све детаљно шта нуди.Али пошто ми нисмо имали пара да то купимо, пошто је то страшно скупо, он је рекао: „Ово могу да дислоцирам код вас“. То је значи руско, само се дислоцира у Србију. Јер су њихове обавештајне службе откриле да Американци планирају да нас бомбардују – каже Трајковић који је лично гледао то писмо.

Он је открио да је то Јељциново писмо донео данас нам добро познати министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу.

Садашњи министар одбране Шојгу тада је долазио неколико пута у Републику Српску код Радована Караџића, а и и ја сам се видео с њим четири пута. Радован је то прочитао, сви смо то прочитали, и сви смо били забезекнути. Услов који је Јељцин поставио био је да пилоти, опслужиоци, пуниоци, сви који раде на тим противваздушним системима, авионима, 12.000 људи, да буде плаћено од наше стране, од Србије, односно СРЈ, и то по 30 одсто већим платама. То смо могли да издржимо финансијски, али паре да купимо, то ни у ком случају – открио је Трајковић.
Он је навео да је тај и такав Јељцин, то предложио Милошевићу.

И сви смо били срећни. Руски стручњаци су тачно поставили шта је потребно да би се одвратила идеја НАТО да нас нападне. Јер уз ово би имали озбиљне губитке и то би била сасвим друга позиција. Пошто су Руси знали да то не можемо да купимо, то је био тај модел. Милошевић је то одбио – објаснио је Трајковић.
О образложењу Милошевића зашто одбија тако великодушну понуду, што нас је довело до бомбардовања 1999. године и ситуације у којој се данас налазимо, можете сазнати ако погледате емисију.
Такође, Трајковић је причао и о тачним узроцима самог почетка сукоба између Милошевића и Мила Ђукановића, што је досад било непознато јавности.
Трајковић је говорио и о томе да Србија и данас контролише доток воде Косову и Метохији, преко кога можемо да искључимо Приштини и струју и воду.

Можемо да им заврнемо воду, коју Албанци користе за хлађење термоелектране Обилић, и у том случају би она моментално морала да буде искључена. Јер ако не искључе термоелектрану, долази до прегревања, и све оде у ваздух – објаснио је Трајковић који је и електроинжењер.

40 thoughts on “Милошевићев саветник: Руси су нам ’97. давали 48 авиона, четири С-300… Звонимир Трајковић

  1. I have been looking for articles on these topics for a long time. baccarat online I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *