Картел се састао у једној кући у Батајници и одлучио да… Јован Радовановић

Једна група власника техничких прегледа састала се у једној кући у Батајници и договорила поскупљење техничког прегледа на нивоу картела, изјавио је Јован Радовановић, машински инжењер-конструктор и уједно дипломирани правник, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Како је истакао, свако повећање преко 3.800 динара за путничка возила је у супротности са законском регулативом и важећим подзаконским актима.

– У нашем Закону о безбедности саобраћаја у члану 264. став 7. каже се да Влада Србије одређује најнижу и највишу цену техничког прегледа, на предлог МУП-а, а после препоруке Министарства за трговину. Последње што је Влада урадила је најнижа цена техничког 2.500, а највиша 3.800 динара. После тога, сва повећања цена техничког прегледа урадили су власници техничких прегледа самоиницијативно или организовано, картелски, на штету грађана Србије и сада имамо да је цена техничког прегледа у Србији од 6.500 до 7.500 динара – рекао је Радовановић.

Он је упитао кад је крај, и да ли ће цене техничког прегледа да иду и на 20.000 динара. На питање да ли су могуће масовне тужбе возача за преплаћен технички, па да се понови ситуација као за банке и наплату обраде кредита, рекао је да је то могуће.

Радовановић је констатовао да би техничке прегледе за нова возила требало укинути док траје гаранција произвођача на возило. Говорио је и на који начин се малтретирају пољопривредници, који су, како је рекао и најгоре прошли са захтевима на техничким прегледима.

Говорећи о возачким дозволама у Србији, рекао је да то нема нигде у свету.

– Како су изделили возачке дозволе на силне категорије, то је срамота. Имате А, А1, А2, А3, Б, Б1, Б2… Ма то је будалаштина. Смеју нам се у свету, где ви живите, шта је ово… – навео је он.

Радовановић је говорио и о томе што се одређеним категоријама возача тражи лиценца, само да би им узели паре, иако је положена категорија практично лиценца.

– Шта ће му лиценца, кад је он положио за ту категорију? Зато те категорије возача беже из Србије – закључио је саговорник Хелмкаста.

Он је изнео и фрапантне податке једног истраживања који говоре да спора вожња успорава рефлексе, док бржа повећава адреналин, те су реакције возача у ситуацијама које могу да воде у незгоду много брже и боље при одређеним брзинама вожње. Уз напомену да се нипошто не ради о неким сулудим брзинама, о којим тачно брзинама је реч, можете сазнати ако погледате емисију.

81 thoughts on “Картел се састао у једној кући у Батајници и одлучио да… Јован Радовановић

  1. I think the content you share is interesting, but for me there is still something missing, because the things discussed above are not important to talk about today.

  2. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

  3. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  4. That’s good, but I still don’t understand the purpose of this page posting, no or what and where do they get material like this.

  5. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *