Ишао сам у Дубаи да видим ко гради БГ на води, а видео ово! Веља Илић

Вучић све више подсећа на Броза – ја сам једини који одлучује, ја сам једини који предлаже, ја сам једини чији сваки предлог мора бити прихваћен, ко не прихвати тај више не постоји, сви који нешто значе у Србији морају бити уз мене или ће бити моји љути противници. Броз је око себе имао неке пропале студенте који су о свему одлучивали у Србији, то ме подсећа на ово сада – око мене сви неписмени, сви ван струке, ја једини говорим и презентирам програм, изјавио је председник Нове Србије Велимир Илић говорећи о лику и делу председника Србије.

Он је рекао да према анкети 98 посто грађана Србије не зна ко је министар привреде Србије.

– То је кључно министарство једне државе. Жена се никад није појавила јавно да објасни. Он предлаже, он гради фабрике, он отвара, никада министарка привреде није била уз њега када отвара неку фабрику да се обрати, да каже који је програм. У Министарству привреде је државни секретар Драган, мислим да је Стефановић, из Сурдулице. И једном кад сам био у Сурдулици код Ивице Тончева, питам Тончева за њега, он ми објасни, каже: „То је мој најбољи конобар кога сам икад имао у пицерији“. Дакле, конобар из пицерије у Сурдулици је кључни човек у министарству привреде већ три-четири мандата – испричао је Илић.

Он је рекао да Хрватска има два министра у Влади Србије, као и град Тузла.

Илић се осврнуо и на јучерашњу ситуацију када је Вучић позвао телефоном министра Малог да му тражи новац за неки локални аутопут.

– Замислите, он телефоном позива министра финансија, каже му: „Шта радиш?“. Он каже: „Брчкам се“. И он каже: „Девет милиона ми треба за овај пут овде да обећам, јел то у реду?“, и он каже: „Да, да, у реду је обећајте“. А где студија, где пројекат, откуд зна да то кошта баш девет милиона евра? Где тендер? – пита лидер Нове Србије.

Илић је предложио Вучићу да испита ДНК и тако оповргне приче да му је Муслију отац.

– Ја се најежим кад помислим да му није Анђелко тата. А онда легнем увече и помислим, а шта ако стварно није. И хоћу да знам. Ово ми је једина држава, хоћу да знам сутра кад умрем, коме остављам децу, унуке, ко ми води државу – казао је Илић.

Он је рекао да субвенције, бесповратна средства за пољопривреду није добио нико ко није из СНС.

– И ко хоће да се развија мора бити из СНС, мора да има страначку карту, мора да обећа да ће довести неке људе да гласају и онда ћете добити субвенције – казао је он.

Према Илићевим речима, ако имате чланску карту СНС, не требају вам никакве дипломе, чак ни средње школе, да добијате директорске функције.

– Да ли верујете, говорио сам о томе у Чачку, директор једног јавног предузећа, дечко купио диплому факултета, а нема завршену средњу школу. А тај противкандидат је био с њим школски друг и знали се добро и он га утужи да није имао средњу школу. Јер како је завршио факултет ако није имао средњу школу. И утужи и докаже се да стварно нема средњу школу. И он је после четири године од завршеног факултета набавио диплому о завршеној средњој школи. И никог га не дира, још увек је директор. Јер, ако имате чланску карту, шта ће вам факултет, човече, шта ће вам средња школа? – насмејао се иронично саговорник Хелмкаста.

Он је рекао како је седео једном са владиком Амфилохијем, а ту је била и делегација из СНС.

– Сећам се, долазили су ови из СНС, а био сам и ја тада код сада покојног владике Амфилохија, као гост на Цетињу. И они му кажу: „Ево, све што треба за цркву, ми ћемо све да урадимо што вам треба. Све што кажете да урадимо, ми ћемо вам помоћи“. А Амфилохије је одговорио: „Синко, мени треба озбиљна држава, а ви то не можете да ми урадите“ – пренео је Илић.

Он је говорио и о експлозијама у фабрици наменске индустрије „Слобода“ из Чачка, где је раније годинама био члан Управног одбора.

Говорио је и о томе како је ишао у Дубаи да види ко гради Београд на води, а шта је тамо видео, можете погледати у емисији.