ЕУ и САД грцају, Руси бољи у економији него на фронту! Нас чекају плате од 100€!

Путин је у економији повукао одличне потезе. Очекивао сам да ће много боље бити на фронту него у економији, међутим, десило се обрнуто, изјавио је економиста Бранко Драгаш гостујући на каналу Резервни положај у емисији Реч.

-Од када је дошао на власт 1999/2000. године радикални сам критичар његове економске политике, који води углавном неолиберална струка око Голдман Сакса, Џ. П. Моргана и тако ти кадрови. Међутим, сада су у економији повучени 95 одсто одлични потези, уведено је плаћање у рубљама и слично. То је довело до тога да је рубља, која је била отишла на 120, потом пала на 58-60 у односу на долар и евро. Реално гледано рубља је сада прејака и она би требало да буде између 78 и 82 – проценио је Драгаш.

Он је истакао да само у ових 240 дана специјалне операције, Русија има преко 200 милијарди долара суфицита за извоз енергената.

-Највећи купци руске нафте и гаса су мешетари са Волстрита, Американци, који купују на води, на мору и океанима, то се претаче и они даље препродају. То је условило драстичан раст енергената у Европи. Запад је дошао у позицију губљења разума и немачки економисти уопште не могу да схвате ту „семафор“ коалицију какве глупе потезе повлачи. И рекао је председник индустрије Немачке: „Само ви тако радите, имаћете осам милиона радника на улици“ – изнео је Драгаш.

Он је рекао да је штампање новца, које се ради „немилице“, довело до ових ненормалних дугова „због којих грцају у дуговима Америка, ЕУ и свет“.

-Тај модел шок терапије, тзв. Вашингтонски консензус неолибералног капитализма, спроводио се како би мултинационалне корпорације могле да се шире. То је функционисало 50 година и то је дошло до свога краја и краха – навео је Драгаш.

Објашањавајући зашто се долар још држи и у овом тренутку је чак ојачао, казао је да је „долар надуван“ и пренео речи једног швајцарског банкара који је рекао: „У трчању валута ка кланици, долар се најбоље држи“.

  • Долар више није оно главно средство плаћања какав је био са 90 одсто учешћа, већ је пао на 47-48 одсто и то су процене које сам ја радим – казао је он, рекавши да је слом долара неминован, а исто тако и евра.

Драгаш је рекао и да је „Србија банкрот“, да ће динар такође доживети крах, те проценио да ће нам плате пасти на 100 евра, а пензије на 50 евра.

ЕУ и САД грцају, Руси бољи у економији него на фронту, а нас чекају плате од 100е!

45 thoughts on “ЕУ и САД грцају, Руси бољи у економији него на фронту! Нас чекају плате од 100€!

  1. He printed so many pieces for me, and did such an amazing job.Yes he was difficult at times, but overall I found him generous.He did so much work for me at no charge at a time when I needed the help.He will be missed.I worked with him while I was at ICP, and it was sad, they never appreciated all that he did for them, but he kept on doing things for them.The FT article about ICP today says it all.Mr. Duggal will be missed.This was moms recipe for every thanksgiving I can remember. Dad worked for Frito Lay so it was around back in 1960’s. I make it every year. I stuff the turkey with it and then usually have small panleft over I bake separate. It is yummy.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *