БИА забранила истрагу, инспектор убијен, затиру се трагови ка Вучићу! Пеђа Поповић

БИА ЗАБРАНИЛА СЛУЧАЈ ЦВИЈАН: Инспектор који је водио своју истрагу убијен на репсиратору!
Нигде у истрази око Беливука не помиње се Аца Рошави, разлог је – Данило Вучић

Извештаји БИА које је добио адвокат Иван Нинић садрже разговоре са члановима Цвијанове породице, који су дилетантски. У свим тим разговорима има пропуста, питања која би сваки гледалац овог канала поставио из пуке радозналости да сазна шта се заиста догодило, изјавио је Предраг Поповић, заменик главног и одговорног уредника магазина Таблоид, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.
Међутим, он се сложио да је БИА открила да не постоји никакво опроштајно писмо које би било доказ самоубиства Цвијана, тиме што се такво писмо не помиње у разговорима са породицом.Пласирали су претходно у медијима теорију да је Цвијан оставио опроштајно писмо. Пласирали су и теорију да се вратио из САД у Београд због тешке болести и да је због тога извршио самоубиство. Та прича око болести се инсинуира и у једном од извештаја БИА. Нема доказа да је уопште био болестан, пошто је кремиран, а ни чланови породице нису понудили за то – казао је Поповић и и додао:

Ја сам сигуран да људи који гледају ову емисију који су хронично болесни, укључујући и Александра Вучића, који има проблема и са срцем и са притиском, ни не помишљају да због тога 5. јануара изврше самоубиство скоком у Дунав. Све је сумњиво у овој причи – казао је Поповић.
Говорећи о томе како родитељи и сестра, према наводима БИА, наводно нису хтели да открију бившој Цвијановој супрузи његову смрт, да би избегли медијско експлоатисање, па су га кремирали и оставили без презимена на гробу, он је говорио да би сва та прича могла да буде производ застрашивања.

Александар Вучић је пад Слободана Милошевића објашњавао уценом. Вучић је причао како је дошао Џон Смит из Ленглија и објашњавао Слоби: „Види, мораш да одеш са власти. Ако не одеш можда имамо проблем. А то значи, онај твој Марко брзо вози, лако може да скрене с пута, да изазове несрећу. Твоја Марија воли са тим криминалцима, већ је била у неком клубу па се пуцало, па случајно преживела. Ајде буди паметан па да немамо тих проблема, ни ти, ни ми“ – пластично је објаснио Поповић шта је могло да буде поручено и породици Цвијан.
Како је рекао БИА је зауставила истрагу о смрти Цвијана у самом зачетку.
Он је говорио и о Беливуковој екипи, документима и транскриптима тужилаштва до којих је дошао, а у којима, као је рекао нема ништа оптужујуће.

Пресретнути разговори говоре да ли ће да купе црне ролетне или овакве или онакве. Можемо да закључимо да тужилаштво свесно затире све трагове који вуку према политичарима који праве линк ка Вучићу – оценио је Поповић.
Према његовим речима, пре Вељка Беливука главни у групи „јањичари“ био је Александар Видојевић, звани Аца Рошави.

Полиција је два аутобуса навијача зауставила на наплатној рампи и држала их два сата, док није стигла екипа јањичара са бејзбол палицама и пребила те партизановце. Ту екипу није предводио Веља Невоља, него Аца Рошави. Њега нема у истрази. Зна се и разлог, разлог се зове Данило Вучић, најбољи пријатељ Аце Рошавог. Два тужиоца постављају питања за разне везе, и никоме није пало на памет да пита ко је Аца Рошави. Јер ако то пита, може неком да падне на памет да пита ко је Данило Вучић и где су били заједно – објаснио је Поповић.

Он је изрекао тешку оптужбу да је убијен инспектор Дејан Јовић (48), некадашњи заменик начелника Одељења за крвне и сексуалне деликте београдске полиције, који је радио истрагу против Беливука, а на своју руку радио и истрагу око убиства Цвијана и довео ова два случаја у везу.

О начину како је убијен Јовић, Поповић је испричао у цензурисаном делу интервјуа, који се може видети на другом снимку. Како је рекао, инспектор Јовић је убијен на респиратору током ванредног стања прошле године, иако је званично саопштено да је преминуо од корона вируса. Он је навео још један случај убиства на респиратору, под изговором короне, а како је рекао, у питању је Драгослав Космајац.

Поповић је такође подсетио на оптужбе сведока сарадника да је актуелни министар Златибор Лончар пре 19 година по налогу земунског клана починио убиство рањеног припадника супарничког клана Веселина Божовића који се опорављао у КБЦ Београд.

Први део интервјуа погледајте на каналу Хелм Каст на линку ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *