Потребно нам је наоружање да се бранимо када поново дођу! Милош Ковић

Гостујући у емисији “Разматрање” историчар Милош Ковић говорио је о прогону којем је изложен на Филозофском факултету и кампањи за његово протеривање са ове високошколске институције од колега који заступају ставове да се у Сребреници десио геноцид, умањују страдање Срба у НДХ и оправдавају НАТО агресију.

Ковић је детаљно изнео проблематику ситуације на Филозофском факултету, подсетио на прогоне других професора који нису желели да предају НАТО и Хашку верзију историје и упозорио даје у току рат за наратив. Он је рекао да ће у том рату бити губитака али да је уверен да ће истина победити.

Он је даље током емисије говорио о историји српског народа, СПЦ и тренутној ситуацији у којој се налази Србија. Он се заоложио за окретање евроазијском блоку и указао на значај наоружавања и јачања српске економије како би се непријатељи одвраћали од даљих напада на нашу земљу.

– Потребно нам је јасно и одлучније опредељење за евроазијски блок. У том случају ми можемо да добијемо оно наоружање које нам је потребно, које би нам омогућило да се бранимо када поново дођу. То су ракетни системи о којима се говори. Међутим, очигледно је да Русија нема апсолутно поверење у нашу власт – рекао је Ковић, али истакао да постоје позитивне промене у међународној политии Србије, али да и даље нема спремности да се преломи и окрене евроазији.

45 thoughts on “Потребно нам је наоружање да се бранимо када поново дођу! Милош Ковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *