Након пљачке целог света Америка и ЕУ крећу да прождиру саме себе! Никола Врзић

Гост у емисији „Политикон“ на тв Хелмкаст аутора и водитеља Данила Тврдишића био је новинар и публициста Никола Врзић.

Поводом нове и опасне ескалације између НАТО-а и САД са једне, и Русије и Кине са друге стране, Врзић указао на један парадокс који он уочава:

“Ја немам рационално објашњење за оно што данас ради Америка. Наиме, јасно је да је Америка сила у опадању. У војном смислу она је у озбиљном заостатку у односу на Кину и Русију. Најбољи пример за ово је развој хиперсоничног оружја где је Америка у драстичном заостатку. Пре неколико дана су поново имали два неуспешна покушаја лансирања хипероничне ракете. За разлику од њих Кина и Русија су далеко отишле у развоју овог оружја што им даје стратешку предност у односу на САД. Е, сад парадокс који сам поменуо је тај да и поред све већег заостајања у односу на Русију и Кину, делује као да Америка истовремено провоцира сукоб на два фронта – са Русијом око Украјине и са Кином око Тајвана и Јужног кинеског мора. Немам рационално објашњење за такво самоубилачко понашање.

Врзић је говорио и о моралном суноврату запада који се најбоље огледа кроз наметање сексуализације деце и кроз агресивну ЛГБТ пропаганду. Врзић, између осталог, износи најновије примере овог деструктивног процеса:

“Пре неколико дана је озваничено да ће американци који се не осећају ни као мушкарци ни као жене у пасошима бити означени под „икс“. Пар дана пре тога Пентагон је славодобитно објавио вест да је Рејчел Ливајн постаје прва жена, у ствари први трансџендер који постаје адмирал са четири звездице. У питању је особа која је позната у америчкој јавности по томе што је писала приручник за „трансоргије у време ковида“. Ових примера има небројено пуно. Оваква цивилизација нема више никакво морално право да буде лидер било коме, а камоли целом свету.“