Ко су главни играчи “дубоке цркве” у СПЦ?

Слободан Стојичевић, правник, писац и преводилац, говори о својој новој књизи “Хибридни рат против Српске Православне Цркве”. У овој књизи аутор даје основе ратова “нове генерације” (мрежни, информациони, психолошки, когнитивни, кибер и т.д.) који када се комбинују дају хибридни рат.

Аутор говори о стратешким поставкама хибридног рата против СПЦ, о главним правцима напада и о члановима клира који су манипулисани за потребе америчких агресора. Три су главна правца напада: Артемије, Православни Богословски Факултет (ПБФ) и Епархија Захумско-херцеговачка.

За потребе хибридног рата се користе најновја научна достигнућа из разних научних области (психологије, информатике и т.д.).

На пример против бившег владике Артемија су коришћена достигнућа предиктивне аналитике на основу којих су велике своте из Америке “инвестиране” у Артемија. За “рад” са ПБФ су коришћене државне невладине организације (посебно Фондација Конрад Аденауер) које су “инвестирале” велике своте у преко 130 активности (летовања, семинара, конференција,…) са младим богословима који су касније узнапредовали до високих позиција у Цркви и на ПБФ.

Нарочито је објашњен термин “ДУБОКА ЦРКВА” који се први пут појављује. Дубока црква је аналог Дубоке државе унутар СПЦ и изграђивана је већ преко двадесет година.

Књигу можете наручити на телефон 063 102 28 55. (1000 динара – бесплатна достава)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *