Кад рат почне, руска војска брзо улази у Кијев! Игор Ивановић

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на тв „Хелмкаст“ био је писац Игор Ивановић.
Говорећи на тему другосрбијанштине која поново добија све већи медијски простор, Ивановић се осврнуо на НИН-ову награду и њеног овогодишњег лауреата Светислава Басару:“стицајем несретних околности је НИН-ова награда, која је некад била заиста значајна награда не само код нас, већ на целом југословенском простору,у последњих пар година постала једна приватна, буразерска, односно идеолошка награда. Кад је реч о Басари, ово је нешто највулгарније. Ја сам пробао да читам ту књигу и кад сам видео да је у питању једна памфлетарна књига, а није у функцији литаратуре, одбио сам даље да је читам. Имао је Басара и пре овога увреде које су биле усмерене на рушење српског националног мита, али са овим је прешао све границе нискости, спустио је све доње лествице. Али није проблем у њему, већ у онима који награђују таква „дела“. Очигледно да је за њих најбоље оно дело које на највулгарнији начин вређа српске националне величине и интересе.

Указујући на појачавање притисака запада према Србији Ивановић наглашава:“ Запад објективно све дубље пада, све слабије стоји. Запад је изгубио оне атрибуте који су некада чинили душу запада, а то је међусобна солидарност, разумевање и у крајњој линији та слобода. Запад је изгубио своју хуманистичку компоненту. Наш највећи проблем је што ми у Србији имамо пуно западних савезника. И они се не зову више партизани, већ другосрбијанци.

Ја се бојим једног другог сценарија. Да би запад остварио неке геостратешке циљеве на некој територији коју не сматра пријатељском, онда он примењује следећи сценарио:ствара једног моћног вођу против кога се временом поларише све, за и против. Као директна последица овог западног сценарија анимозитет у друштву постаје огроман до тачке пуцања, као у Македонији, где смо видели шта се дешава кад се једна власт убуђа, а нема адекватну опозицију, нема адекватне противтеже у друштву. Та власт постаје попут огромног џина коме нико не може да приђе, а који је изнутра канцероген и труо. Када се таква власт формулише и када се формулише опозиција,не по идеолошком систему, већ за и против, онда када се таква власт сруши, у првих пар месеци као у Македонији дешавају се сви издајнички процеси док се не формулише поново какво такво политичко стање. Македоније је тако за три месеца успела да да пола државе Шиптарима, а на оној другој половини где је требала да буде суверена, она нема ни име. То је држава која је у та три месеца изгубила и своје име. Тога сценарија се ја плашим и у Србији“.

У емисији која се гледа у даху можете погледати сјајне анализе у вези актуелне ситуације у Украјини и извесности новога великог рата,о Бајдену који је намерно изабаран као насјслабији председник у историји САД да би покренуо велики рат, Палми, Лечићу, Мариники Тепић…

О свему томе и још понечему можете погледати на следећој вези за целу емисију:

Други део емисије:

47 thoughts on “Кад рат почне, руска војска брзо улази у Кијев! Игор Ивановић

  1. Изванред ан гост, и одличан водитељ, свака част каналу

  2. I blog often and I really thank you for your information. The article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *