Гори Јерусалим, Јевреји у грозници убрзавају припреме за трећи храм и антихриста! Слободан Јанковић

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на тв „Хелмкаст“ биo je др. Слободан Јанковић из центра за конзервативне студије.

У емисији која је највећим делом била посвећена најновијем израелско палестинском сукобу и вероватноћом његове есклалације, Јанковић, између осталог, каже:“ Храмовна гора на којој се налази џамија Ал Акса везују се веровања о почетку армагедона за све три монотеистичке религије(хришћанства,ислама и хебрејства).

Многа пророчанства и предсказања говоре да ће се у Јерусалиму зацарити антихрист. Јевреју ту личност доживљавају другачије, као свог месију(спаситеља), као цара који ће фактички њима донети светску власт. У том смислу муслимани стално подсећају да археолошки радови који се одвијају на Храмовној Гори и прокопани тунели у њој се врше са циљем да би се на тај начин поткопао и срушио цео комплекс и Ал Акса. Дакле,једини начин да Јевреји реализују идеју обнове трећег храма је да Ал Акса некако буде „измештена“.

У емисији је било речи о припремама и завршеним плановима Израела за напад на Иранска нуклеарна постројења, о позадини писма пензионисаних и активних француских генерала у којем упозоравају Емануела Макрона на извесност грађанског рата у Француској, о кризи у Украјини као и о домаћим унутарполитичким темама.

На следећој вези можете погледати ову веома занимљиву емисију:

Цензурисани део: