Циљ великог инквизитора: повлачење готовог новца! Ово је горе од нацизма! – Томислав Кресовић

Гост на тв „Хелмкаст” у емисии „Политикон” аутора и водитеља Данила Тврдишића био је Томислав Кресовић,новинар и публициста.

Говорећи о небивалој светској фузији капитала,моћи и колонијалног потчињавања Кресовић каже:”Mи се данас фактички налазимо у свету који је још 1900 године описао руски писац Соловјев у свом делу „О антихристу”. Он је тада најавио стварање светске владе,светске цркве и светске моћи.

Један од кључних момената у остварењу циља свеобухватне моћи је повлачење готовог новца из оптицаја. Јер папирни новац још увек даје слободу,али када се пређе потпуно на виртуелни новац онда са њим нестаје и остатак слободе. Човекова имовина као и сам човек постаје део виртуелног трансхуманистичког света. Ми у њему фактички већ живимо”

Апострофирајући савремене процесе губљења приватности и креирања друштва надзора Кресовић упозорава:„ Све што се бележи на фејсбуку,инстаграму,јутјубу остаје тамо трајно. Све информације о нама,нашим склоностима,навикама и интересовањима се укрштају бележе и архивирају. То је огромна база података. Онда се ти подаци подвргавају специјалним алгоритмима који праве психолшко потрошачки профил личности. Поред тога у наше мобилне уређаје убацују се алгоритми који су класични прислушкивачи грађана.

И не само то. Лудило са друштвом надзора иде дотле да је сада главна тежња да се „прочитају” људске мисли путем специјалних алгоритама који прате људски поглед, ширење и сужавање зеница ока,који прате и анализирау невербалну комуникацију и људски глас.

То, дакле није више фантастика,то је сада техника.”

56 thoughts on “Циљ великог инквизитора: повлачење готовог новца! Ово је горе од нацизма! – Томислав Кресовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *