Не би ме чудило да у Србији уведу социјални рејтинг идентичан Кинеском! – Борис Ђурић

Гост емисије Кота 17 био је новинар и публициста Борис Ђурић који је упозорио да је тренутна цензура слободне речи већа него икада, откада је уведена демократија.

То је илустровао и са личним примером где је као гл. и одг. уредник америчког медија “News Wire” дао отказ због цензуре која му је уведена у време избора у САД прошле године. Такође је истакао да човек већим дигиталним знањем може и треба да се бори са цензуром на друштвеним платформама, као и да би би и наше школство требало да утиче на јачање критичке мисли код нових генерација.

Господин Ђурић је такође изразио велику бојазан да би концепт социјалног рејтинга који у Кини званично постоји од јанура, могао врло брзо да захвати и Србију што би било поразно за наше друштво у сваком погледу и да сваки појединац као и држава треба да се одупре томе.

https://www.youtube.com/watch?v=N06KjEZnOp0&t=51s

328 thoughts on “Не би ме чудило да у Србији уведу социјални рејтинг идентичан Кинеском! – Борис Ђурић

 1. I simply want to say I am just newbie to blogging and site-building and definitely savored this website. Very likely I’m planning to bookmark your site .
  You surely come with outstanding well written articles.“부산비비기” Thanks a bunch for revealing your website page.
  I really enjoy reading through on this site, it has got fantastic articles .
  Literature is the orchestration of platitudes

 2. Pretty impressive article. I just stumbled upon your site and wanted to say that I have really enjoyed reading your opinions. Any way I’ll be coming back and I hope you post again soon.
  <a href="“성인망가”Thanks for sharing

 3. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *