Морамо се бранити свим средствима од пакла Рио Тинта! Мирјана Анђелковић Лукић

Мирјана Ђукић Анђелковић, је на самом почетку емисије, јасно ставила до знања да је Рио Тинто, компанија глобалистичке интернационале. Бескрупулозни, брутални и криминални рад ове компаније огледа се у чињеници, да ће њена експлоатација литијума и следствено томе, руде – јадарит, довести до природне катастрофе каква није задесила Србију, још од бомбардовања НАТО пакта.

Као врхунски технолог, госпођа Анђелковић Ђукић, навела је низ конкретних примера, од којих ћемо издвојити јаловину/отпад, која настаје током процеса екстаковања у руднику, који ће се сместити у објекте величине 2км x 400 м , као и стварање слане воде чије штетне ефекте, нико од надлежних није хтео ни да објасни.

Она је такође говорила о случају “Сурдулица” где фирма – Кнауф инсулатион – у процесу прављења камених плоча, прави огромне количине формалдехида који се испушта у ваздух а који је високо канцорогена супстанца.
О томе, зашто гђа. Андјелковић Ђукић, сматра да је Рио Тинто, дословце компанија “из пакла”, и зашто је Држава дозволила погром Западне Србије, погледајте у нашем интервјуу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *